2015 Rügen


  
Program og billeder fra udflugt til Rügen


Fredag den 12. juni

Afgang mod Rügen. Turen går over den gamle hansestad Lübeck, som bl.a. er kendt for marcipan.

Derefter går turen til Schwerin, Mecklenburgs ældste by, med det imponerende Schwerin Slot, som ligger på en ø i Schwerin See. Til sidst går turen videre via Stralsund til Rüge


.


Lørdag den 13. juni

Morgenmad på hotellet inden vi tager på udflugt på Rügen. Vi skal bl.a. se Kap Arkona på nordspidsen af øen, hvor der fmdes rester af den vendiske Jaromarsburg. Vi fortsætter til nationalparken Jasmund med de karakteristiske hvide kridtklinter ved Konigsstuhl. Derfra til Sassnitz

hvor vi ser Europas største godsbanegård inden vi fortsætter til Prora med det imponerende store Koloss von Prora - bygget af Hitler, med

20.000 sengepladser og angiveligt verdens største hotelbyggeri. Retur til vores noget mindre hotel til aftensmad.
Søndag den 14. juni

Efter morgenmaden tager vi på udflugt udenfor Rügen. Vi kører via Wolgast til Øen Usedom, som efterhånden er det østlige Tysklands svar på den eksklusive ferieø Sylt. På nordspidsen af øen finder vi Peenemünde med resterne af Hitlers raketforsøgsanlæg, hvor raketterne V 1 og V2 blev udviklet.

Derfra fortsætter vi langs østkysten, hvor vi besøger de gamle badebyer Bansin, Heringsdorf og Ahlbeck. Den sydøstlige del af øen U sedom er polsk. Ved grænsen er vi nødt til at efterlade bussenog i stedet tage hestevogne ind til de polske basarer på den anden side af grænsen. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til bussen og kører retur til hotellet til aftensmad.

Mandag den 15. juni

Morgenmad på hotellet, hvorefter vi kører til Göhren i den sydøstlige ende af Rügen, hvor vi stiger på damtoget "Rasender Roland". Vi kører til badebyerne Sellin og Binz, med mondæn nyrenoveret strandpromenade og smukke strandvillaer. Sidst på eftermiddagen får vi en sejltur langs de imponerende kridtklinter og se klippefremspringet kongestolen. Aftensmad på hotellet.

Tirsdag den 16. juni

Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet og Rügen. Vi kører til svenskerbyen Stralsund, med gammel bymur og 2 byporte bevaret fra gammel tid.

Vi finder også byens vartegn Rådhuset på Alter Markt, hvor man finder Kong Gustav 2. Adolfs buste i den indre gård. Videre via nordkystens største by Rostock og Lübeck til grænsen, og derfra hjem.