2018 Norge

Retur til udlandsrejserNorge 11.06. - 16.06.2018.Turen var med Fårup Rejser.


11.06.2018

Efter opsamling gik turen til Hirtshals, hvorfra vi sejlede med Fjordline til Langesund. Herfra kørte vi op gennem Telemarken til Rauland Højfjellshotel, hvor vi havde den første overnatning. Vi fik aftensmad på hotellet.

12.06.2018

Vi kører mod Haukelifjell. Vi kommet til Røldal, hvor vi besøger den sagnomspundne valfartskirke. Herefter går turen til Norges største vandfald, Låtefossen. Vi kører nu langs Hardangerfjorden - en utrolig smuk tur, som bringer os til Odda. Her blev det tid til at vi, hver især, kunne finde frokost. Turen fortsatte forbi Kinsavik, til naturcenteret Eidfjord og videre over Hardangervidda. Sidst på eftermiddagen ankom vi til vores hotel i Geilo, hvor vi boede de næste 3 nætter. Aftensmad på hotellet.

13.06.2018

Idag skal vi afsted på turens højdepunkt - en tur med Bergen Banen. Vi starter dog med at køre i bus over Aurlandsfjeldet til Flåm. Her er ophold i byen inden vi stiger på Flåms-banen, som bringer os på den 20 km lange togtur fra Flåm til Myrdal. På turen kommer vi forbi elve, brusende vandfald, mægtige klipper og den fantastiske Sognefjord nederst i dalen. I Mygdal skifter vi tog og fortsætter mod Geilo. Her kører vi i højfjeldet med sne mange steder. Tilbage på Geilo Station venter bussen og kører os tilbage til hotellet. Aftensmad på hotellet.

14.06.2018

Vi startede med at besøge den kendte knivfabrik ØYE i Geilo. Her fremstilles kvalitetsknive, forskelligt værktøj m.v. Efter et ophold gik turen videre til Hol museum, hvor vi bl.a. så, hvordan landbruget blev drevet på fjeldet i gamle dage. Herfra kørte vi til en af Norges ældste stavkirler, som ligger i Hol. Tilbage til hotellet, hvor der er aftensmad.

15.06.2018

Efter morgenmaden pakker vi bussen og fortsætter vores rejse i Norge. Vi kører ned over Hønefoss og kommer forbi Utøya. Vi fortsætter til Holmekollen, den store skihopbakke, der ligger i udkanten af Oslo. Her holder vi en lille pause inden vi fortsætter ind til Oslo. Vi kører en lille byrundtur, hvor vi bl..a ser kongelslottet, rådhuset mm. Efter byrundturen kører vi til vores hotel i Sandvika, som ligger ca. 20 km. fra Oslo. Vi får aftensmad på hotellet.

16.06.2018

Vi begynder vores hjemtur om formiddagen. Vi kører sydpå og passerer den svenske grænse ved Svinesund. Midt på eftermiddagen skal vi med Stena Line fra Gøteborg til Frederikshavn og herfra til Randers. Vi er hjemme ca. kl. 21.30