2012 Kroatien

Program og billeder fra turen til Kroatien 2012.


Afrejse fra Kastrup lufthavn kl. 17:50 og ankomst til Zagreb lufthavn kl. 19:45. Vi flyver med Norwegian Air.

Herfra kørsel i bus mod kysten. Efter ca. 2 ½ times kørsel gennem et smukt bjerglandskab ankommer vi til Hotel International i Crikvenica.

Byen ligger ved Kvarner Bugten midt i den kroatiske riviera og var i sin tid en anerkendt kurby, og i dag hænger charmen fra dengang ved de gamle bygninger.

Hotellet er beliggende ved den berømteStrandpromenade.

Aftensmad på restaurant tæt på lufthavnen.

Vores erfarende rejseleder fra Ungarn turene, Thomas Berntsen, samt den dansk-kroatiske guide, Drago Mutak er med under hele turen.


Billeder fra den 18. august


Morgenmad på hotellet. Efter morgenmaden holder vi informationsmøde på hotellet.

Derefter tager vi en byrundtur til fods.

Frokost på hotellet.

Om eftermiddagen udforsker vi området til havs. Spændende sejltur, hvor vi oplever rivieraen fra

havsiden.

Aftensmad på hotellet i Crikvenica.


Billeder fra den 19. august


Morgenmad på hotellet.

I dag skal vi udforske den smukke halvø Istrien. Landskabet er præget af fantastiske strande, små grønne bugter, klippekyster med skønne små laguner, smukke grønne pinjeskove, fantastiske vingårde og små bjerglandsbyer.

Indtil slutningen af 1700-tallet var Istrien under veneziansk herredømme og derefter under østrisk-ungarsk herredømme frem til 1919.

Istrien byder på mange oplevelser med en enestående natur, historiske steder og kulturelle perler. Vi besøger familien Tikel, hvor vi ser og hører om olivenproduktion og vinavJ.

Til frokost nyder vi en lokal kroatisk middag som familien tilbereder til os, og dertil en god hvidvin.

Aftensmad på hotellet i Crikvenica.Billeder fra den 20. august


Morgenmad i restauranten.

Turen går til de smukke skovklædte bjerge Velika Kapeia. Her skal vi besøge ægteparret Drazena og Vlado Lukovo. Familien bor midt i en skov i bjerget. Her skal vi nyde en menu som består af skovens vækster bJ.a. brændenælder, diverse krydderurter, forskellige trøfler og svampe.

Middag på hotellet.


Billeder fra den 21. august


Efter morcenmad på hotellet begiver vi os på en heldagstur til Lika-højlandet. Vi starter med at køre sydpå langs kysten mod byen Senj. Herfra går turen videre over bjergene gennem Vratnikpasset til Lika-regionen, videre forbi Otocac til Sinac og den fredede vandkilde til en af Europas reneste bjergfloder, Gacka. Vi besøger den historiske og fredede trævandmølle.

Vi besøger mølleren lidt syd for Otocac, som har en total renoveret vandmølle. Vi kører igennem et landbrugsområde som endnu bærer præg af de mange krigs-handlinger som fandt sted under krigen i begyndelsen af 90erne.

Frokosten serverer vi hos mølleren.

Aftensmad på hotellet i Crikvenica.


Billeder fra den. 22. august


Morgenmad i restauranten.

Heldagstur til øen Krk som er Kvarnerbugtens og Adriaterhavets største ø. Øen ligger med sin idylliske natur langt fra hverdagens hektiske liv. Middelalderen har sat sine spor på øen med dens mange små og snoede gader, pittoreske torve og fæstningsmure.

Vi kører over den 1 km lange bro som forbinder øen til fastlandet og starter med et ophold i øens største by Krk som var øens vigtigste by allerede under det romerske imperium.

Derefter kører vi videre til landsbyen Punat som har Centraleuropas største marina. Landsbyen ligger dybt inde i en bugt, som er kendt for den lille ø, der ligger midt ude i den, og hvorpå der ligger et franciskanerkloster.

Frokosten indtager vi i den smukke by Vrbnik, der er bygg.et på en 50 m høj klippeskrænt og omgivet af vinmarker og er hjemsted for de gyldne Zlahtina vine. Vi får lejlighed til at prøvesmage disse spændende vine. Her finder vi også verdens smalleste gade.

Aftensmad på hotellet i Crikvenica.


Billeder fra den 23. august

 

Morgenmad på hotellet.

Besøg i Kroatiens vigtigste havneby i Adriaterhavet, Rijeka hvor vi der bliver mulighed for sightseeing og shopping. Byen ligger i Rijeka bugten, tæt ved halvøen Istrien ca. 35 km fra Crickvenica.

Frokost på hotellet i Crickvenica.

Afslutningsmiddag på restaurant i byen.


Billeder fra den 24. august


Morgenmad på hotellet.

Kørsel til Zagreb. yrundtur i Zagreb.

Frokost på restaurant.

Afgang fra lufthavnen i Zagreb kl. 20: 15 med Norwegian Air og ankomst til Kastrup lufthavn kl. 22:10.